MINI-VACANȚA DE 1 MAI, ÎN SIGURANȚĂ

Deva, 27 aprilie 2023

MINI-VACANȚA DE 1 MAI, ÎN SIGURANȚĂ

 

În acest weekend prelungit, principalele structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Hunedoara dispun o serie de măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pentru a preveni producerea oricăror evenimente nedorite.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a dispus intensificarea activităţilor de prevenire a faptelor antisociale, astfel că, în perioada 29 aprilie a.c. – 02 mai a.c., peste 200 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara în cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, precum şi intervenţia rapidă, în cazul în care sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Echipajele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona astfel încât să asigure protecția cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane, în special în zonele de agrement şi în cele în care se desfăşoară manifestări publice.

În fiecare zi, peste 40 de polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, acţionând pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces în stațiunile turistice şi zonele de agrement.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” a dispus suplimentarea efectivelor pregătite să acționeze cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare pentru stingerea incendiilor, acordarea ajutorului medical de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Peste 180  de pompieri, cu autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale pentru intervenție la înălțime sau descarcerare și alte mijloace tehnice specifice, se vor afla zilnic în dispozitiv, pentru gestionarea situațiilor de urgență care se pot produce în județul Hunedoara. În funcție de situația operativă, personalul poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara a dispus intensificarea misiunilor de asigurare a ordinii și siguranței publice la competiții sportive, manifestări religioase, festivaluri sau târguri, jandarmii vor fi prezenți în toate zonele județului alături de partenerii instituționali, pentru a se asigura că fiecare cetățean va fi în siguranță.

Astfel, la acest final de săptămână, peste 250 de jandarmi vor fi prezenți la datorie, pentru a asigura cetățenilor un climat optim de ordine și siguranță publică. De asemenea, jandarmii hunedoreni vor fi prezenți și în zonele montane ale județului Hunedoara, unde aceștia se vor afla zilnic pe traseele turistice și în stațiunile montane, echipați și pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, cât și în cazul constatării unor fapte de natură antisocială.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare si  Consiliere Antidrog Hunedoara vor desfășura, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, în cadrul campaniei naționale ”Consumul de droguri ne privește pe toți”.

Acțiunile preventive vor fi centrate, în principal, în spațiile recreaționale aglomerate care, în aceste zile libere, vor reprezenta atracții turistice, zonele turistice sau de agrement.

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la 112 – Apelul Unic de Urgenţă.

                                   Paula Ardelean Sălășan

                                   Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Hunedoara