MINI-VACANȚA PRILEJUITĂ DE ZIUA COPILULUI ȘI RUSALII, ÎN SIGURANȚĂ

                                                                                                                      Deva, 31 mai 2023

MINI-VACANȚA PRILEJUITĂ DE ZIUA COPILULUI ȘI RUSALII, ÎN SIGURANȚĂ

În contextul minivacanței de 1 iunie și Rusalii, principalele structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Hunedoara dispun o serie de măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pentru a preveni producerea oricăror evenimente nedorite.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a dispus intensificarea activităţilor de prevenire a faptelor antisociale, astfel că, în perioada 1 – 5 iunie, peste 200 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara în cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, precum şi intervenţia rapidă, în cazul în care sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Echipajele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona astfel încât să asigure protecția cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane, în special în zonele de agrement şi în cele în care se desfăşoară manifestări publice.

În fiecare zi, peste 40 de polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, acţionând pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces în stațiunile turistice şi zonele de agrement.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu 11 aparate radar pe drumurile publice județene și vor folosi inclusiv dispozitivele de stabilire a consumului de alcool sau droguri.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” a dispus suplimentarea efectivelor pregătite să acționeze cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare pentru stingerea incendiilor, acordarea ajutorului medical de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

În plan operațional, peste 160 de militari hunedoreni sunt pregătiți să intervină pentru salvarea vieții, a bunurilor materiale și a mediului în conjurător cu peste 40 de mijloace tehnice, autospeciale de stingere a incendiilor, ambulanțe SMURD, autospeciale de descarcerare, autospeciale de intervenție și salvare la înălțime și autospeciale de primă intervenție și comandă.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara a dispus intensificarea misiunilor de asigurare a ordinii și siguranței publice la evenimentele sportive și la manifestările culturale și religioase organizate la nivelul județului Hunedoara pe parcursul acestor zile.

Astfel, la acest final de săptămână, peste 150 de jandarmi vor fi prezenți la datorie, pentru a asigura cetățenilor un climat optim de ordine și siguranță publică. De asemenea, jandarmii hunedoreni vor fi prezenți și în zonele montane ale județului Hunedoara, unde aceștia se vor afla zilnic pe traseele turistice și în stațiunile montane, echipați și pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, cât și în cazul constatării unor fapte de natură antisocială.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare si  Consiliere Antidrog Hunedoara vor desfășura, la nivelul județului, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri. Acțiunile preventive vor fi centrate, în principal, în spațiile recreaționale aglomerate.

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la 112 – Apelul Unic de Urgenţă.

Instituția Prefectului – Județul Hunedoara le urează la mulți ani tuturor copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie și vă dorim tuturor o minivacanță în siguranță, lipsită de incidente!

                                   Paula Ardelean Sălășan

                                   Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Hunedoara