Deschiderea punctului de lucru din Petrosani pentru inmatricularea vehiculelor

COMUNICAT

La  data de 16.09.2020  a fost emis Ordinul MAI nr. 139 privind unele măsuri organizatorice în domeniul înmatriculării autovehiculelor care prevede organizarea la sediile secundare de lucru de activități de preluarea  a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii.

Conform ordinului activitățile se vor desfășura la Poliția Mun. Petroșani, în zilele de marți și joi, încep cu data de 22.09.2020.

Programul de lucru cu publicul va fi între orele 10:30 – 14:00, astfel:

  • 10:30 – 13:30 – activități de preluare a dosarelor de înmatriculare permanentă a vehiculelor și de autorizare provizorie de circulație.
  • 13:30 – 14:00 –  eliberarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare sau provizorii.

Operațiunile de înmatriculare pentru care se vor prelua documente la sediul secundar sunt:

  • Înmatriculare vehicul (neînmatriculat în RO);
  • Transcriere vehicul (înmatriculat în RO);
  • Duplicat certificat de înmatriculare;
  • Autorizare provizorie;

Nu se preiau documente în vederea eliberării autorizațiilor provizorii pentru dealeri auto sau pentru probe!

 Rugăm solicitanții care vor atribuirea de numere de înmatriculare preferențiale să verifice disponibilitatea combinație urmând link-ul https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number întrucât nu se vor efectua verificări în bazele de date.

Taxele ce se pot achita în numerar la ghișeul de la sediul secundar sunt următoarele:

  • Contravaloare plăci de înmatriculare/provizorii;
  • Taxă de păstrare a combinației numărului de înmatriculare.

Contravaloarea certificatului de înmatriculare și autorizației provizorii de circulație se achită prin virament, prin mijloace de plată on-line, inclusiv prin Sistemul național electronic de plată on-line (CEC, ordin de plată, mandat poștal) în contul RO94RNCB0082000367331018 deschis la BCR de către RA-APPS.

Eliberarea documentelor preluate în zilele de marți se va face în zilele de joi, iar cele preluate în zilele de joi se va face marțea viitoare în intervalul stabilit.

Activitățile de preluare și eliberare a documentelor se vor desfășura, conform programului menționat mai sus, în incinta sediului Poliției Municipiului Petroșani, str.N.Bălcescu, nr.4, Jud.Hunedoara.