Prelungirea valabilității permiselor de conducere

COMUNICAT DE PRESĂ

Valabilitatea permiselor de conducere care au expirat sau urmează să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se prelungește.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anunță că valabilitatea permiselor de conducere care au expirat sau urmează să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se prelungește în mod automat cu 7 luni.

Astfel, în conformitate cu dispoziţiile articolului 7 din Directiva 2006/126/CE şi ale punctului 3 litera (d) din anexa I la directiva menţionată, valabilitatea permiselor de conducere care ar fi expirat sau ar urma să expire în perioada 1 februarie 2020 – 31 august 2020 se consideră că este sau că a fost prelungită cu o perioadă de şapte luni de la data expirării menţionată în fiecare astfel de permis de conducere.

Prin urmare, în cazul preschimbării unui permis de conducere eliberat de un stat membru a cărui valabilitate administrativă a expirat în perioada menţionată, până la emiterea unui permis de conducere similar românesc, se va elibera dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie cu respectarea termenelor prevăzute în Regulament şi a legislaţiei incidente în vigoare.

Biroul de presă