Vizita delegației județului Hunedoara în China

O delegaţie a judeţului Hunedoara condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, şi prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a efectuat o vizită în China, la invitaţia conducerii Şcolii de Afaceri Externe din Ningbo.
Din delegaţie au făcut parte prof. Maria Ştefănie, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, prof. Alina Sîrbu, director al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva şi prof. Adela Mateş, director adjunct al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva.
Deplasarea a făcut parte din demersurile realizate până în prezent pentru dezvoltarea cooperării între România și China, Ningbo – județul Hunedoara, în cadrul strategiei de cooperare internațională „O centură, un drum”, inițiată de guvernul chinez pentru a promova cooperarea între China și România și continuă acțiunile începute cu semnarea protocolului pentru înființarea Școlii Internaționale de Arte China-România, din octombrie 2016 și primirea vizitei Excelenței sale, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București din luna mai 2017.
Iniţiativa „O centură, un drum”, cu titulatura completă Centura Economică a Drumului Mătăsii şi Drumul Mătăsii Maritim al secolului XXI, reprezintă o strategie „umbrelă” care grupează proiectele guvernului chinez în materie de investiţii, comerţ şi cooperare cu exteriorul, în vederea promovării conectivității şi parteneriatelor în spaţiul euro-afro-asiatic. Inițiativa contribuie la menținerea sistemului de liber schimb comercial în întreaga lume și a sistemelor economice deschise.