Comunicat de presă – Distribuția de produse de panificație în școlile din județul Hunedoara

Comunicat de presă

Comisia pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 652/2023 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2023 – 2029 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023 – 2024, coordonată de Prefectul județului Hunedoara, informează că distribuția de produse de panificație în școlile din județul Hunedoara a început la data de 16.01.2024 pentru produsele de panificație și respectiv la 22.01.2024 pentru produsele lactate.

Se distribuie săptămânal câte 5 porții de produse de panificație – 3 zile corn și 2 zile covrigi uscați și respectiv 3 porții de lapte și 2 porții de iaurt, pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore autorizate/acreditate, precum și pentru preșcolarii și elevii incluși în învățământul special din județul Hunedoara.

Contractele încheiate de Consiliul Județean Hunedoara cu S.C. Prioritar Impex SRL pentru produsele de panificație și S.C. Simultan SRL pentru produsele lactate, se derulează pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Pentru distribuția de mere procedura de achiziție a fost finalizată dar a fost depusă o contestație, pentru care autoritatea contractantă – U.A.T. județul Hunedoara – așteaptă decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.