Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

08 martie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma apariției a două cazuri confirmate de coronavirus pe teritoriul județului Hunedoara, prefectul județului, Vasilică Potecă, a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

A fost aprobată HOTĂRÂREA nr.6/2020 privind aplicarea  “Procedurii operaționale pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice/asimptomatice sosite pe cale aeriană/maritimă/terestră din zona afectată de infecții cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) sau prezentate la serviciile UPU/CPU/Camera de gardă, precum și aprobarea unor măsuri urgente, ca urmare a apariției a două cazuri confirmate de coronavirus pe teritoriul județului Hunedoara.”

Ca parte componentă a hotărârii menționate mai sus, s-a aprobat și o Anexa privind regulile care trebuie respectate de persoanele aflate în izolare.

Menționăm ca la această dată, în județul Hunedoara se află 107 persoane în izolare la domiciliu.

Totodată, și în județul Hunedoara se vor aplica măsurile luate în ultimele ore de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență referitoare la interzicerea adunărilor publice cu un număr mai mare de 1000 persoane, care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private. Mai mult, sunt impuse  noi reguli pentru adunările publice la care se preconizează participarea unui număr mai mic de 1000 persoane: acestea se vor aviza doar cu aprobarea Direcțiilor de Sănătate publică.

O altă măsură luată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență precizează care sunt condițiile în care se suspendă cursurile în școlile unde s-au confirmat cazuri de coronavirus la elevi sau la personalul didactic și administrativ.

Biroul de presă