Ședința Comisiei de Dialog Social Hunedoara

5 februarie 2020

COMUNICAT

      Pe parcursul ședinței Comisiei de Dialog Social Hunedoara, care a avut loc astăzi la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, au fost dezbătute unele situații referitoare la cumularea drepturilor salariale cu cele de pensie.

       La solicitarea prefectului județului, Vasilică Potecă, directorul executiv al Casei Județene de Pensii a prezentat o analiză privind modificările propuse la art. 41 al O.U.G.114/2018 care precizează care sunt persoanele care nu pot cumula pensia cu veniturile realizate.

      Propunerile de modificare și completare a ordonanței au făcut însă obiectul contestării la Curtea Constituțională a României, care, în ședința de plen din urmă cu 7 zile, a amânat pronunțarea cu privire la constituționalitate, pentru data de 12 februarie 2020.

       Din Comisia de Dialog Social Hunedoara fac parte reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice precum și lideri județeni ai principalelor confederații sindicale. Întâlnirile membrilor comisiei vor avea în fiecare lună sau de câte ori va fi nevoie.

Biroul de presă