Județul Hunedoara a fost reprezentat la cel mai mare eveniment dedicat echipamentelor de ajutor în caz de dezastre naturale.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely a fost prezent alături de prefecți din alte 33 de județe și Municipiul București la Forumul „Romanian Save and Rescue”, desfășurat la Palatul Parlamentului din Capitală.
Pentru prima dată în România, Forumul „Romanian Save and Rescue” a fost organizat sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților de către Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională din Camera Deputaților, în cooperare cu mediul privat, în vederea prezentării unor soluții inteligente pentru situațiile de criză apărute în urma unor atacuri teroriste, calamități naturale sau orice alt eveniment ce poate pune în pericol siguranța/protecția cetățeanului.
În cadrul evenimentului, celor prezenți le-au fost prezentate ultimele tehnologii care vin în ajutorul instituțiilor de apărare și ordine publică precum și celor din sistemul de sănătate, cu scopul îmbunătățirii vitezei de reacție prin intervenția rapidă în caz de atacuri teroriste, calamități naturale sau alte evenimente ce pun în pericol siguranța cetățeanului.
Pentru prima dată în Romania, autoritățile statului au avut posibilitatea să urmărească și să afle noutățile în domeniu de la liderii mondiali în producția de echipamente menite să deservească instituțiile care protejează cetățeanul.