Întâlnire de lucru la Abrud, județul Alba – Situația infrastructurii în zona munților Apuseni

Marți, 13 martie 2018 , la Primăria orașului Abrud a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely și prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, precum și primari ai mai multor UAT-uri din cele două județe.
Tema întâlnirii de lucru a vizat situația infrastructurii în zona munților Apuseni de pe teritoriul celor două județe și perspectivele de dezvoltare a comunităților din Țara Moților.
A fost adusă în discuție și situația tronsonului de drum DN74 Abrud – Brad, cu o lungime de 40 km. Cei prezenți la ședința de lucru au discutat despre starea drumurilor naționale DN 74 Brad – Abrud – Zlatna – Alba Iulia, DN 74A Abrud – Cîmpeni și DN 75 Stei – Cîmpeni – Turda, situație care îi afectează atât pe localnici cât și firmele care îşi au sediul în zonă. În plus, cei prezenți au concluzionat că de infrastructură adecvată au nevoie de asemenea şi proiectele turistice locale, aflate în plină dezvoltare.
În urma întâlnirii a fost conceput și semnat un memoriu adresat ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației publice, prin care primari din cele două județe și un parlamentar solicită punerea pe agenda priorităților ministerului a modernizării în regim de urgență a tronsonului de drum DN74 Abrud – Brad .