Intâlnire de lucru a primarilor hunedoreni cu reprezentantul A.D.I. „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” – Hunedoara

20 ianuarie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

    La Instituția Prefectului–Județul Hunedoara a avut loc astăzi o întâlnire de lucru a primarilor hunedoreni cu reprezentantul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” – Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, i-a informat pe cei prezenți că întreruperea, de facto, în urmă cu câteva luni, a activității asociației a dus la creșterea numărului de animale fără stăpân, ceea ce a generat îngrijorarea locuitorilor județului Hunedoara. Totodată, in contextul în care în Valea Jiului a fost confirmat un focar de Pestă Porcină Africană și începând de sâmbătă, 18 ianuarie 2020, este în aplicare „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de Pestă Porcină Africană…” – această problemă a devenit una de ordine publică județeană.

În acest sens, Prefectul județului, Vasilică Potecă, a solicitat primarilor să decidă în cel mai scurt timp dacă vor continua sa fie membri ai asociației sau dacă vor alege o altă formă legală pentru rezolvarea acestei probleme care se regăsește în “Planul de masuri pentru combaterea cazurilor de Pestă Porcină Africană”. Măsurile au fost adoptate sâmbătă, în cadrul ședinței Unității Locale de Decizie (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) din cadrul Centrului Local de Combatere a a Bolilor Hunedoara.

Primarii aflați la întâlnire au fost de acord, in principiu, să continue în această formă de asociere, urmând ca decizia finală să fie luată după analiza situației financiare și tehnice a asociației.

Biroul de presă