Comunicat privind stabilirea măsurilor care trebuie luate pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană

   18 ianuarie 2020

COMUNICAT

privind ședința Unității Locale de Decizie (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Hunedoara, convocată în vederea stabilirii măsurilor care trebuie luate pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană de pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparținând AVPS Băniceana, din localitatea Aninoasa, județul Hunedoara.

           Astăzi, 18 ianuarie 2020, în cadrul ședinței Unității Locale de Decizie (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Hunedoara, convocat de prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în calitate de președinte al CJSU, a fost aprobat, prin Hotărârea nr. 2 din 18 ianuarie 2020, „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană la mistreții morți pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparținând AVPS Băniceana, de pe raza orașului Aninoasa, județul Hunedoara”.

Pe teritoriul fondului de vânătoare în care s-a declarat focarul de boală au fost găsiți, în zilele de 16 și 17 ianuarie 2020, 4 porci mistreți morți.

         Pesta Porcină Africană a fost confirmată în baza Buletinelor de Analiză nr. 10309/18.01.2020 și 10312/18.01.2020 emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA).

        Totodată, potrivit Art.2 al hotărârii menționate mai sus, se menține interdicția desfășurării târgurilor și expozițiilor de animale de interes zootehnic (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline și bovine) pe teritoriul județului Hunedoara, pe o perioadă nedeterminată, interdicție instituită prin Hotărârea CJSU (ULD) nr. 6 din 10 septembrie 2018.

                                                                                                                      Biroul de presă