Comunicat privind apariţia unei suspiciuni de pestă porcină la un porc mistreț

    17 ianuarie 2020

COMUNICAT

privind ședința Unității Locale de Decizie (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Hunedoara, convocată ca urmare a apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la un porc mistreț depistat pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, în apropierea orașului Aninoasa

Astăzi, 17 ianuarie 2020, la ora 14.00, Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat membrii Unității Locale de Decizie (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor Hunedoara , pentru a participa la sedința cu următoarea ordine de zi:

  • Analiza situaţiei create ca urmare a apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină africană la un porc mistreț depistat pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, în apropierea orașului Aninoasa și măsurile ce urmează a fi luate la nivelul județului Hunedoara.

În urma prezentării și analizei situației din Valea Jiului, a fost emisă Hotărârea nr. 1/2020 privind aprobarea “Planului de măsuri pentru controlul suspiciunii bolii Pestei Porcine Africane la un porc mistreț din  fondul de vânătoare 65 Vulcan”, semnată de Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în calitate de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara (Unității Locale de Decizie).

                                                                                                Biroul de presă