Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

25 februarie 2020

COMUNICAT

         Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat în seara zilei de 24 februarie 2020, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență și managerii spitalelor din județ pentru pentru a analiza situația creată ca urmare a declarării carantinei în regiunea Lombardia și regiunea  Veneto din Italia. Au fost prezentate măsurile care urmează a fi luate în județul Hunedoara pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus.

Potrivit unei decizii luate de membrii CJSU,  pentru informări, sesizări sau întrebări legate de această temă, locuitorii județului Hunedoara au la dispoziție două numerele de telefon ale Direcției de Sănătate Publică:  0254 225 242 și 0768 193 639.

De asemenea, membrii C.J.S.U. Hunedoara au participat la o videoconferință susținută de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, alături de ministrul Sănătății, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat principalele hotărâri luate în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență:

  • carantină pentru persoane care sosesc în România din Italia din cele 12 comune
  • autoizolarea la domiciliu pentru persoanele declarate cu risc
  • HG pentru alocarea resurselor financiare din fondul de rezervă al Guvernului pentru măsuri de carantinare, salarizare și cele aferente materialelor de informare
  • desemnarea unor experți care să facă parte dintr-un grup de lucru
  • instituirea unei linii telefonice la nivel național, gestionată de Ministerul Sănătății, celor care solicită informații despre coronavirus
  • grup de comunicare strategica în situații de urgență astfel încât informațiile să fie din surse oficiale.

Biroul de presă